Menadzment proizvoda

03 Nov, 2009

Pojam strategijskog menadžmenta

Strateško upravljanje proizvodima — Autor aleks986 @ 12:56

Strategijski menadžment se može definisati kao umeće i nauka formulisanja, implementacije i ocenjivanja odluka koje ostvaruju organizaciji da ostvari svoje ciljeve. Iz definicije sledi da se on fokusira na na integraciju menadžmenta,marketinga,finansija-računovodstva,proizvodnje-operacija,istraživanja i razvoja, kao i kompijuterskih informacionih sistema, a sve to u cilju postizanja organizacionih uspeha. Dakle,svrha strategijskog menadžmenta je da istraži i kreira nove i različite šanse-mogućnosti za sutrašnjcu.

Promene kao inicijatori biznisa danas

Proces strategijskog menadžmenta je zasnovan na uverenju da bi preduzeća trebala konstantno pratiti interno i eksterno okruženje i trendove,tako da se na promene moze reagovati na najefektivniji i efikasniji način,tj. da bi se iz šansi koje one, kao i pretnje, donose stvorila vrednost i za preduzeće i za kupca. Tempo i brojnost promena danas koje utiču na preduzeća se drastično povećavaju i zaista su brojni primeri koji dokazuju ovu konstataciju ( uzmimo na primer e-trgovinu,globalnu recesiju,energetske krize,globalno zagrevanje..),a da bi preživela sva preduzeća moraju biti sposobna da mudro identifikuju probleme, i naravno da iz njih izvuku najbolja rešenja i izađu kao pobednici na tržištu. Proaktivan pristup, iniciranje i uticanje a ne samo reagovanje na aktivnosti, su osnova onoga što nam strategijski menadžment danas pruža.

STRATEGIJA I MENADŽMENT PROIZVODA NE MOGU DANAS JEDNO BEZ DRUGOG. Dobra,i uspešno primenjena strategija je stub uspeha svakog biznisa danas. Kako zadovoljiti današnjeg kupca, kako stvoriti vrednost za njega onakvu kaku samo on kao individua želi, i samim tim kako opstati na tržištu danas pitanja su koja na najbolji mogući način rešava dobro formulisana a nakon toga i dobro implementirana strategija.


Komentari

 1. A person essentially help to make severely articles I
  would state. This is the very first time I frequented your web page and so far?
  I amazed with the research you made to create this
  actual post amazing. Great task!
  https://epicmafia.com/user/1001680
  Esssy iis a really reasonably reasonably
  priced essay creating services.
  write essay online
  write essay online https://www.threadless.com/@curtisreyes137/

  Autor write essay online — 19 Feb 2021, 08:46

 2. Slažem se kolega u konstataciji da od promena sve počinje...

  Autor svetelinko — 11 Nov 2009, 21:29

 3. u danasnjem turbulentnom okruzenju od izuzetne vaznosti je da se bude proaktivan

  Autor iwy — 05 Nov 2009, 09:41


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu